Lemvig Kirke - 11. søndag efter Trinitatis

Kirketaxi kan bestilles på tlf. 97 82 24 24

 

Indsamling til: Kirkens Korshær

 

På søndag

...... er det 11. søndag efter trinitatis – Luk. 7,36-50

Der er middag i Simon farisæerens hus. Og Jesus er den berømte gæst ved bordet. Simon har formodentlig inviteret Jesus for at finde ud af noget mere om ham.

Så velkomsten har været venlig, men også en smule afmålt. Hvilket man ikke kan sige om den entré, kvinden med alabastkrukken gør. Grædende stiller hun sig ved Jesu fødder. Hun tørrer hans fødder med sit hår og salver dem med olien. Som tegn på stor hengivenhed. Hvilket Jesus også siger til Simon: Du gav mig ikke vand til mine fødder, men hun har vædet mine fødder med sine tårer. Du gav mig intet kys, men hun er blevet ved med at kysse mine fødder.

For Simon er kvinden en stor synderinde, og han kan ikke forstå, at Jesus ikke kan indse det. For Jesus er hun et menneske, som vil kunne nyde godt af Guds tilgivelse. Og derfor siger Jesus: Dine synder er dig tilgivet.

Men det virkeligt interessante og meget udfordrende i denne sammenhæng er, at Jesus opstiller en eller anden syntaks mellem kærlighed og tilgivelse, som er alt andet end banal, idet han siger: Hendes mange synder er tilgivet, siden hun har elsket meget.

Den, der kun får lidt tilgivet, elsker kun lidt.

Og det er for at besinde sig på det, at menigheden skal samles på søndag.